Абсурдът е пълен в тази държава и мисля, че времето само

...
Абсурдът е пълен в тази държава и мисля, че времето само
Коментари Харесай

Цветан Василев: Съблякох се по слипове, за да водя преговори с пратеници на Борисов и Пеевски! Живеем в мутромилиционерска диктатура, прокуратурата е ОПГ

" Абсурдът е цялостен в тази страна и мисля, че времето единствено доказа правотата на моите думи още от 2014 година Очевидно е, че господата, които проведоха удара против банката, нямат никакво предпочитание да чуят мен, тъй като съгласно тях това ще попречи на обективната истина. Според мен ще попречи на тяхната истина``. Така банкерът в заточение - Цветан Василев, разяснява следващият отвод той да бъде разпитан от съда по делото ``КТБ``. Василев се включи от Белград (чрез скайп връзка) в предаването ``ЕвроДикоФ`` с водеш Сашо Диков, излъчващо се по ТВ Евроком.

Припомняме, че в сряда (тази седмица) съдът отхвърли да разпита Цветан Василев по делото, за което той е обвиняем, а имено ``КТБ``, с довода, че това щяло да попречи на обективната истина.

Той даде да се разбере, че явно отводите да бъде разпитан от съда не се дължат на местоположението му, а на някаква друга причина. Подсъдимият банкер даде образец с това, че е бил разпитван по друго дело и не е имало никакъв проблем.

``Практиката на прокуратурата наподобява на една мафиотска тайфа. Тя няма нищо общо с правото, да не приказвам, че няма нищо общо и със законите, които те сами си трансформират. Ние имаме работа с една проведена незаконна група, наречена прокуратура``, счита той.

``Непрекъснато съм давал изясненост във връзка с хората, които са забъркани в удара против банката. Същите хора, под една или друга композиция, са забъркани и в удара срещу Божков, и в удара против Бобокови. Това е едно ОПГ, което употребява прокуратурата като бухалка, с цел да завладява бизнеси. Начело на тази група е Делян Пеевски``, означи Василев.

``В момента ние имаме мутромилиционерска тирания със съдействието на прокуратурата``, добави Цветан Василев.

``Не знам кой какъв брой е платил за избора на Цацаров. Аз съм загатнал, че Пеевски му е носил по 100 000 евро всеки месец. Ако Пеевски е лъгал мен, значи е лъгал и него. Цацаров беше назначен, с цел да работи за Пеевски``, сподели още банкерът в заточение.

Той още веднъж загатна това, че през 2014 година при него в Белград са пристигнали пратеници на Бойко Борисов и Делян Пеевски, които са му предложили да се върне в България с обещанието, че присъдата му ще е единствено 3 години и то условно. ``Лично Борисов ми се обади през лятото на 2014 година, че поддържа това предложение``, твърди Цветан Василев.

``Предложението беше да се върна в България, без никакви гаранции за моето здраве и оцеляване. Тяхното правосъдие е ясно за всички, нали виждате на какво наподобява Миню Стайков. Тяхното правосъдие е да те смачкат физически и душевен. Тъмни облаци са надвиснали над главата на Борисов и най-много над главата на Пеевски.

``Имам маса очевидци на тази среща. Те бяха пратеници на Борисов, Пеевски, а и на Цацаров като основен прокурор``, върнаха се Василев и водещият Диков на въпросната среща, която подсъдимият банкер твърди, че е имал с пратеници на Бойко Борисов и Делян Пеевски. След това водещият Диков запита Цветан Василев дали въпреки всичко не е записал въпросната среща, а отговорът на банкера евентуално е втрещил доста хора: ``Бяхме по слипове, така предложи главният договарящ. Как да протоколирам?Съблякохме се. Само дето не ме ревизира и по интимните места дали не съм поставил нещо. И той се съблече, де, не бях единствено аз да се събличам.``

Журналисти от известна английска медия, с които Василев е разговарял, са му споделили: ``Във всяка страна има мафия, само че в България мафията има страна.``

Адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов, бе безапелационен, че няма никакво законово съображение на клиента му да бъде отказвано да приказва пред съда. Юристът се базира на член 277, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс. ``Чл. 277, ал 2. Подсъдимият може да дава пояснения във всеки миг на правосъдното разследване. Това е право на отбрана, както и доказателствено средство, когато в тях (б.р. показанията) се съдържа съответната информация...``.

``В сряда желаех очевидеца да бъде отхвърлен от залата. Заявих, че съм подготвен да дава скайп адрес на господин Василев, така като той желае да даде показания, когато реши съдът. Опорито не желаят да го чуят, в това число както се оказа и съдията. Тя се отдръпна за 10 минути отмора, а мина час и половина, което значи, че може би е трябвало да организира телефонен диалог, само че не ѝ е вдигано дълго време``, описа адв. Константин Симеонов.

Той даде образец, че по делото, в което обвинен е някогашният финансов министър - Симеон Дянков, последният е бил разпитан точно посредством видео връзка, защото той е в чужбина. 

МОЖЕТЕ ДА ЧУЕТЕ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ СЛЕД 1:49 МИНУТА НА ВИДЕОТО



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР